December 22.-e volt, és ráírtam Rubyra, megkérdeztem, a téli szünetben, szánna-e rám egy napot, de csak akkor mondjon igent, ha tényleg szeretné. Szinte biztos voltam benne, hogy nem fog válaszolni. De ahogy eddig, most sem volt igazán kiszámítható. Eltelt egy óra, és visszaírt. Azt mondta, igen, szeretne találkozni, de még nem tudja melyik nap. Annyit mondtam rá, szóljon, addig remélhetőleg úgyis beszélünk, meglátjuk, hogy alakul. Tudjátok, nem vettem biztosra, csak inkább egy apró talánnak. Egy talánnak, ami nekem az életet jelentette volna. Az nap, ennyiben is maradt a beszélgetés, elég korán eltűnt, és nem jött vissza. Tán dolga volt, vagy talán csak pihent.

Eljött a Karácsony, amit én kiskorom óta, nagyon szeretek. Az a fajta ember vagyok, aki mindig készít valami ajándékot, a számára fontos embereknek. Nem mindenkinek ugyan arra az ünnepre, hiszen egyszerre annyi időm nem lenne. Van, ki születésnapjára kap, van, aki névnapra, más éppen Karácsonyra. Úgy gondoltam, készítek Rubynak is valamit. Sokat gondolkodtam rajta, mi legyen az? Nem akartam rajzot, vagy valami vásárolt ajándékot adni. Végül úgy döntöttem, készítek neki egy videót. Egy videó, ami rólunk szól. Arról, amit érzek, hogy Ő ki lehetne nekem, mit gondolok róla, és miért voltam kitartó. Miért nem adtam fel. Nyugodt szívvel kijelenthetem, életem legaranyosabb ajándékát készítettem el neki. Összeszedtem, több mint 100 fotót, olyan dolgokról, amiket Ő szeret. Írtam egy mesét, és ráolvastam a videóra. 8 és fél perc, ami tömör szeretet, és kedvesség volt. Ahol nem erőltettem túl, pont eltaláltam a határokat. Büszke voltam rá, hogy ilyen jól sikerült.
Ezekben a napokban, picit magányosabb voltam, Hardin is akkor tért haza a családjához, Ivan külföldön volt, Lujza is kevésbé volt kommunikatív, mint szokott, és a többi lánybarátom sem volt annyira aktív, mint az elmúlt hetekben.

Eljött 24.-e este, és elküldtem a videót, egy Boldog Karácsonyt kívánva neki, és az egész családjának. Az nap, hiába vártam, nem írt vissza, eltelt Szenteste, és nem kaptam választ. Fájt, hiszen a szeretet ünnepén, nem írt vissza, az, akit szeretek. A másnapom, pocsék volt. Nem volt kedvem enni, beszélgetni, nagyon rosszul éreztem magam. Az nap este, Ruby 21 óra, 34 perckor, megnézte az üzenetem. Látta:21:34. Mutatta a facebook. Hirtelen, nagyon izgulni kezdtem, borzasztóan reméltem, hogy tetszeni fog neki. Bevallom, még a szobámból is kimentem. Hogy ez mért volt jó? Én magam sem értem, tán arra, hogy mire visszaérek, reméltem, megérkezik a válasza. De nem. Vártam, vártam és vártam. A válasz nem jött meg, sem egy köszönöm, de még csak annyi sem, hogy nekünk is Kellemes ünnepeket kíván. Nem írt vissza. Meg sem nézte a videót, és hozzám sem szólt. Nagyon csalódott voltam, fájt. Sokat dolgoztam az ajándékával, és semmibe vette. Nem számított neki, hogy ez nekem, hogy esik, csak az, hogy Ő arra nem tud reagálni, mert neki valószínűleg így kényelmesebb.

Emlékszem, eltelt fél óra, többeknek leírtam mi történt. Megnézte, nem írt rá. Minden barátom kiakadt, és azt mondták, Ő meg sem érdemel engem. Ő gonosz és önző. Közben Dean megjelent. Elmondta, hogy Ruby két napja randin volt, egy David nevű fiúval, és hogy ne is várjak semmit, mert Rubyt nem érdekli, mivan velem. Dean szavai, nem estek jól. Pont Karácsonykor élem át, életem egyik legkellemetlenebb csalódását. Pech. Gondoltam.

Eltelt 26.-a, szintén pocsékul, egész nap fent volt, nem felelt. Dean írt, és mondogatta saját történetét. Elmondta, Ruby pár éve tetszett neki, szerelmes volt belé. De mikor Rubynak megtetszett egy másik fiú, őt azonnal ellökte magától. Nem számított már neki semmit, addig hiába voltak jóban. Dean mondta, hogy nagyon rosszul esett neki, Ruby már 3 éve, nem válaszol a levelére. Pedig személyesen ismerték egymást. Dean stílusa továbbra is undorító és kiábrándító volt, de mégis, sok olyat említett, ami amúgy, a későbbiekben, igaznak bizonyult. Ekkor megtudtam, 26.-n este, hogy Ruby, Deannek visszaírt, újfent, míg nekem, nem. Aki bántotta, választ érdemelt, aki védte, az nem. Dean elküldte bizonyíték gyanánt a beszélgetésük, mert először el sem hittem. Ruby, neki kellemes ünnepeket kívánt, és normális stílusban beszélt vele. Tudjátok, nagyon fájt, amit velem tett, de picikét büszke voltam arra, hogy Ruby így képes beszélni, egy olyan emberrel, aki rosszakat állít róla. Nem káromkodott, nem vette fel Dean stílusát, hanem tisztességesen, helyreigazította a fiút. Ez jó jellemre vall.

Persze, én továbbra is, rosszul éreztem magam, de legalább azt megtudtam, hogy Ruby jól van. Teltek a napok, Dean mondta a magáét, Ruby nem felelt. Aztán eljött december 30.-a, és történt valami. Dean, valamiért elmondta Rubynak, hogy én folyamatosan megvédem őt, és mellé állok, ha bántja. Utólag megtudtam, csak azért említette meg, mert azt hitte, erről már beszéltem Rubyval, hosszabban. Már nagyon késő volt, nagyjából éjfél. Dean, megmutatta nekem, Ruby mit írt, meglepett. Nem az, hogy mit írt rólam, hanem hogy Dean, aki eddig csak ártott, valamiért most, picit segített. Nem szándékosan, de mégis. Ruby ezt követően, megnézte a videót, és felhívott. Képzeljétek el, zokogott, szóhoz sem jutott, csak folyt a könnye. Emlékszem, azt mondta: „Ez a videó, nagyon megmelengette a szívem.” Ez után, írásban folytatódott a beszélgetés. Éjszaka fél 3-ig tartott, de nem volt jó. Ruby elmondta, hogy nagyon szerelmes egy David nevű fiúba. Vele randizott, és nagyon tetszik neki. Ültem a gép előtt, életem legkedvesebb ajándékát „átadva”, hogy aztán, azt olvassam, Ruby másba szerelmes. Őszintén szólva, nem lepett meg, de nem esett jól. Ezt követően, Ő elment aludni, én viszont meg sem próbálkoztam vele. Képtelen lettem volna rá. Jött a Szilveszter, és tudtam, azzal a fiúval tölti majd, egy buliban. Hozzám a barátaim jöttek át, szolid kis szilvesztert tartani. Lujza, próbálta tartani bennem a lelket, de akkor, ez nagyon nehéz feladat volt.

A Szilveszter eltelt, jött az Újév, Dean újabb pletykákkal hengerelt. „Ruby összejött Daviddal, már le is feküdt vele.” Állt az üzenetben. Képtelen voltam elhinni, de Ruby nekem nem írt aznap. Azt hittem, az a része igaz, hogy összejöttek, gondoltam, ezért mellőz. Majd eljött Január 3.-a, és olyan történt, amire nem számítottam. Ruby írt, és elmondta, hogy pocsék volt a Szilvesztere. Ez a David, elcsalta őt a buliba, megvárta, amíg az utolsó járat is hazaindul, majd ott kiállt a tömeg elé, és azt mondta neki: „Most már, csinálj, amit akarsz este, én másik lánnyal leszek.” Mindenki előtt, megalázta őt. Ruby összetört, és egész éjjel nézhette, ahogy David más lánnyal szórakozik.

Hogy miért így történt ez? Jó kérdés, sokáig azt hittem, csak ennyire szemét a srác, de később megtudtam az igazat. Azt, amit a mai napig csak én tudok, Ruby nem. Hogy mi volt az igazság? Az a következő részből kiderül.